Cursusgroepen

Om het vinden van de juiste cursus zo eenvoudig te maken, zijn de cursussen van Emday in groepen ingedeeld. Ieder cursus hoort bij een bepaald kennis-of competentiegebied.

Acrobat (4 cursussen)

Adobe Acrobat is het programma dat onlosmakelijk verbonden is met het Portable Document Formaat-formaat. Doordat PDF tegenwoordig een ISO-standaard is, zijn er tal van andere programma's die PDF-bestanden kunnen maken en/of verwerken. Maar vooral voor het uitwisselen van prepress-bestanden in de grafische industrie blijft Adobe Acrobat de 'gouden standaard'. Daarnaast is Acrobat ook binnen de kantooromgeving niet meer weg te denken. Het PDF-formaat is niet alleen handig bij het verzenden van documenten per email, maar blijkt ook bij het maken en beheren van digitale formulieren een belangrijke rol te spelen.


4 cursussen gevonden. Klik hier voor een overzicht met korte omschrijvingen.
Acrobat Clinic (1 cursus)
Adobe (10 cursussen)

Adobe is de producent van een groot aantal programma's dat wordt gebruikt bij het ontwerpen en publiceren van zowel traditionele media als digitale producties. Bekende namen van programma's zijn zijn Photoshop, InDesign, Illustrator, Dreamweaver, Premiere, AfterEffects en Acrobat. Adobe bundelt een aantal van deze producten in de 'Adobe Creative Suite'. Om de 18 maanden verschijnt een nieuwe versie van deze bundel die op het internet vaak wordt aangeduid met de letters CS gevolgd door het versienummer.

Omdat de meeste programma's van Adobe te uitgebreid zijn om in een cursus van vier dagen te behandelen, biedt Emday cursussen die zich op een specifiek toepassingsgebied richten. Zo zijn er bijvoorbeeld voor Photoshop aparte cursussen voor de toepassingsgebieden prepress, webdesign en fotografie. Soms is het moeilijk om te kiezen welke cursus het best voor u geschikt is. In dat geval zal Saskia de Jong (024-3220000 of gratis 0800-3220000) u graag advies geven.


10 cursussen gevonden. Klik hier voor een overzicht met korte omschrijvingen.
Audio-visueel (10 cursussen)
AV (10 cursussen)
Beeldbewerking (4 cursussen)

Digitale beeldbewerking wordt, tegen de zin van Adobe, ook wel eens 'fotosjoppen' genoemd. De kans dat een ander programma dan Photoshop wordt bedoeld, is gering omdat Adobe marktleider is. De mogelijkheden van het programma zijn zo uitgebreid dat Emday verschillende cursussen aanbiedt, ieder voor een specialistische toepassing.

Naast de cursussen voor Adobe Photoshop (Extended), heeft Emday de cursus Adobe Photoshop Lightroom. Photoshop Lightroom past prima bij Photoshop, maar het is een compleet ander programma. Als het voor u moeilijk is een keuze te maken tussen beide programma's dan wil Saskia de Jong (024-3220000 of gratis 0800-3220000) u graag adviseren.


4 cursussen gevonden. Klik hier voor een overzicht met korte omschrijvingen.
CC (1 cursus)
Clinic (4 cursussen)
Communicatie (7 cursussen)
Creative Suite (1 cursus)
CS (9 cursussen)

CS staat voor 'Creative Suite', een reeks bundels van diverse programma's van Adobe Systems. Van de vier bundels -Design Premium, Web Premium, Production Premium en Master Collection- bevat de laatst genoemde bundel de meeste programma's: Photoshop, Illustrator, InDesign, Acrobat Pro, Flash Catalyst, Flash Professional, Flash Builder Standard, Dreamweaver, Fireworks, Contribute, Premiere Pro, After Effects, Soundbooth, Adobe OnLocation, Encore, Bridge, Device Central en Dynamic Link.

Omdat maar weinig mensen alle programma's uit de Master Collection gebruiken, zijn de drie andere bundels gericht op de specifieke toepassingsgebieden vormgeving, webdesign en video.


9 cursussen gevonden. Klik hier voor een overzicht met korte omschrijvingen.
CSS (4 cursussen)

CSS staat voor 'Cascading Style Sheets'. Met CSS kan de vormgeving van een website gescheiden worden van de structuur (HTML) en de inhoud (tekst, afbeeldingen, video& geluid) van een webpagina. De huidige generatie rowsers herkennen CSS1 en CSS2. De nieuwste versie CSS3 is nog geen officiële standaard, maar onderdelen van de toekomstige standaard worden al gebruikt door browsers. CSS is een door het World Wide Web Consortium (W3C) vastgelegde standaard.


4 cursussen gevonden. Klik hier voor een overzicht met korte omschrijvingen.
Design (4 cursussen)
Digital Publishing (1 cursus)
DTP (3 cursussen)
DTP-bundel (4 cursussen)

Kies voor gemak en korting: volg een serie cursussen tegen een voordelig tarief! U hoeft maar eenmaal budget te regelen, u ontvangt slechts eenmaal een factuur.

De cursusbundel DTP omvat 12 cursusdagen en bestaat uit de volgende cursussen:

 • Cursus Adobe InDesign
 • Cursus Adobe Illustrator of cursus CorelDraw
 • Cursus Adobe Photoshop Prepress

Hiermee hebt u een compleet opleidingstraject dat een goede basis vormt binnen een vormgeving- of prepress-omgeving.

Normale prijs: 4140 euro
Bundelprijs: 3100 euro (=25,1% korting) excl. btw

Om gebruik te maken van deze bundelkorting kunt u normaal inschrijven voor de drie cursussen die u wilt gaan volgen en kiest u bij het veld 'Actiecode' voor 'DTP-bundel'.

De Emday Cursusbundel is persoonsgebonden en geldt gedurende 1 jaar na aankoop.


4 cursussen gevonden. Klik hier voor een overzicht met korte omschrijvingen.
Enfocus (3 cursussen)

Enfocus is een Belgische fabrikant van programmatuur voor de preflight en de automatisering van grafische workflows. Het bekendste product is Pitstop Pro, een plug-in voor Adobe Acrobat. Minder bekend is SWITCH, een reeks programma's die via een grafische gebruikersinterface complexe workflowsystemen mogelijk maken. Enfocus is ook de 'alma mater' van de Certified PDF-technologie. Enfocus Instant PDF is een van de makkelijkste manieren om een Certified PDF-bestand te maken.


3 cursussen gevonden. Klik hier voor een overzicht met korte omschrijvingen.
Flash (1 cursus)
Foto (7 cursussen)
Fotografie (8 cursussen)

Professionele fotografie is een vak. Maar tegenwoordig fotograferen er heel wat mensen in de uitoefening van hun beroep zonder dat ze daar een vakopleiding voor hebben gevolgd. Dat is mogelijk doordat de techniek een stuk eenvoudiger is geworden. Maar techniek is niet zalig makend. Daarom biedt Emday een aantal cursussen die speciaal bedoeld zijn voor mensen die geen fotograaf zijn en toch goede foto's moeten maken. Maar ook voor de professional heeft Emday cursussen die er mogen zijn, bijvoorbeeld de cursus Panoramafotografie.


8 cursussen gevonden. Klik hier voor een overzicht met korte omschrijvingen.
Fotografiebundel (6 cursussen)

Kies voor gemak en korting: volg een serie cursussen tegen een voordelig tarief! U hoeft maar eenmaal budget te regelen, u ontvangt slechts eenmaal een factuur.

De cursusbundel Fotografie omvat 11 cursusdagen en bestaat uit de volgende cursussen:

 • Basiscursus Fotografie
 • Curus Productfotografie of cursus Portretfotografie
 • Cursus Adobe Photoshop Fotografie

Hiermee hebt u een compleet opleidingstraject dat een goede basis vormt binnen een fotografie-omgeving.

Normale prijs: 3160 euro
Bundelprijs: 2370 euro (=25% korting)

Om gebruik te maken van deze bundelkorting kunt u inschrijven voor de Basiscursus Fotografie en kiest u bij het veld 'Actiecode' voor 'Fotografie-bundel'. Data voor de cursussen worden later in overleg bepaald.

De Emday Cursusbundel is persoonsgebonden en geldt gedurende 1 jaar na aankoop.


6 cursussen gevonden. Klik hier voor een overzicht met korte omschrijvingen.
HTML (4 cursussen)

HTML, HyperText Markup Language) is de taal waarmee de structuur van webpagina's wordt vasteglegd. Het woord 'hypertext' is een verwijzing naar de gebruikte 'hyperlinks' - koppelingen waarmee vanuit het document andere documenten kunnen worden geopend. De specificatie HTML versie 4.01 is al meer dan tien jaar geleden gepubliceerd door het World Wide Web Consortium (W3C). Over HTML5 wordt al veel gesproken en geschreven, maar het zal nog geruime tijd duren voordat de nieuwe specificatie gepubliceerd zal worden.


4 cursussen gevonden. Klik hier voor een overzicht met korte omschrijvingen.
Illustratie (2 cursussen)
Illustrator (1 cursus)
InDesign (6 cursussen)
InDesign Clinic (3 cursussen)
Interactive (1 cursus)
Internet (8 cursussen)
Internet marketing (3 cursussen)

Internetmarketing beslaat een groot aantal technieken, waaronder

 • zoekmachineoptimalisatie (SEO - Search Engine Optimisation)
 • Zoekmachineadverteren (SEA - Search Engine Advertising)
 • Social Media Marketing (SMM)
 • E-mailmarketing
 • Affiliate marketing

Behalve kennis over communicatie en marketing is voor internetmarketing dikwijls ook enig technisch inzicht nodig. Veel technieken hebben direct te maken met de opbouw en inhoud van de website die meestal als kern van de campagnes wordt gebruikt. Omdat deze combinatie van kennis niet vaak in een persoon wordt gevonden, is internetmarketing in de meeste gevallen een kwestie van goed teamwork.


3 cursussen gevonden. Klik hier voor een overzicht met korte omschrijvingen.
Internet Web Webdesign (1 cursus)
Kleurbeheer (1 cursus)
Office (1 cursus)
Opmaak (2 cursussen)
PDF (5 cursussen)
Photoshop (1 cursus)
Photoshop Clinic (1 cursus)
Preflight (3 cursussen)
Prepress (6 cursussen)

Prepress is een mooi woord voor 'drukwerkvoorbereiding'. Anders dan deze woorden doen vermoeden, hebben de werkzaamheden niet alleen betrekking op drukwerk. Ook bij het maken van documenten die op een printer worden vermenigvuldigd -of gewoon als pdf-bestand per email worden verzonden - is sprake van prepress-werkzaamheden. Programma's die daarbij gebruikt worden zijn o.a. Adobe InDesign, QuarkXPress, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, CorelDraw en Adobe Acrobat.


6 cursussen gevonden. Klik hier voor een overzicht met korte omschrijvingen.
Print (9 cursussen)
Publishing (6 cursussen)
Samen voordeliger (10 cursussen)

Sommige onderwerpen kun je het best samen met een collega oppakken. Daarom krijgt uw collega 25 procent korting als hij of zij onderstaande cursussen met u volgt.

Deze aanbiedingen zijn niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen. Andere aanbiedingen, zoals de strippenkaart of de cursusbundels, kunnen nog voordeliger zijn.


10 cursussen gevonden. Klik hier voor een overzicht met korte omschrijvingen.
Social media (3 cursussen)
Social Media bundel (2 cursussen)

Kies voor gemak en korting: volg een serie cursussen tegen een voordelig tarief! U hoeft maar eenmaal budget te regelen, u ontvangt slechts eenmaal een factuur.

De cursusbundel Social Media omvat 4 cursusdagen en bestaat uit de volgende cursussen:

 • Social Media Zakelijk
 • Social Media? Social Marketing!

Hiermee hebt u een compleet opleidingstraject dat een goede basis vormt binnen een Marketing & Communicatie-omgeving.

Normale prijs: 2280 euro
Bundelprijs: 1950 euro (=14,5% korting)

Om gebruik te maken van deze bundelkorting kunt u inschrijven voor beide cursussen en kiest u bij het veld 'Actiecode' voor 'Sociale Media-bundel'.

De Emday Cursusbundel is persoonsgebonden en geldt gedurende 1 jaar na aankoop.


2 cursussen gevonden. Klik hier voor een overzicht met korte omschrijvingen.
Video (5 cursussen)
Videobewerkbundel (2 cursussen)

Kies voor gemak en korting: volg een serie cursussen tegen een voordelig tarief! U hoeft maar eenmaal budget te regelen, u ontvangt slechts eenmaal een factuur.

De Adobe Videobewerkbundel omvat 8 cursusdagen en bestaat uit de twee volgende cursussen:

 • Adobe Premiere Pro
 • Adobe After Effects

Hiermee hebt u een compleet opleidingstraject dat een goede basis vormt voor videomontage en video/web-animatie.

Normale prijs: 2760 euro
Bundelprijs: 2208 euro (20% korting)

Om gebruik te maken van deze bundelkorting kunt u inschrijven voor cursus Adobe Premiere Pro en kiest u bij het veld 'Actiecode' voor 'Videobundel Adobe'. De data van beide cursussen worden in onderling overleg bepaald.

De Emday Cursusbundel is persoonsgebonden en geldt gedurende 1 jaar na aankoop.


2 cursussen gevonden. Klik hier voor een overzicht met korte omschrijvingen.
Vormgeving (4 cursussen)
Web (10 cursussen)
Web-bundel (2 cursussen)

Kies voor gemak en korting: volg een serie cursussen tegen een voordelig tarief! U hoeft maar eenmaal budget te regelen, u ontvangt slechts eenmaal een factuur.

De cursusbundel Web omvat 4 cursusdagen en bestaat uit de volgende cursussen:

 • Cursus Adobe Muse
 • Cursus Adobe Edge Animate

Hiermee hebt u zonder te hoeven programmeren een compleet opleidingstraject dat een goede basis vormt voor een webdesign-omgeving voor grafici en designers.

Normale prijs: 1780 euro
Bundelprijs: 1424 euro (=20% korting)

Om gebruik te maken van deze bundelkorting kunt u normaal inschrijven voor de beide cursussen die u wilt gaan volgen en kiest u bij het veld 'Actiecode' voor 'Web-bundel'.

De Emday Cursusbundel is persoonsgebonden en geldt gedurende 1 jaar na aankoop.


2 cursussen gevonden. Klik hier voor een overzicht met korte omschrijvingen.
Webdesign (8 cursussen)
Workflow (5 cursussen)
Workflow & PDF (5 cursussen)

Wij slaan een andere weg in..!

Beste cursisten, sinds 1986 hebben wij cursussen voor jullie mogen verzorgen. Van MS DOS tot ePubs 🙂 Dat deden wij met bijzonder veel plezier en inzet. Inmiddels zijn wij ook actief geworden met een stichting op het gebied van mensenrechten en dat heeft zo’n grote vlucht genomen, dat wij voor nu stoppen met het verzorgen van cursussen. Met pijn in het hart, maar met overtuiging. Heeft u nog vragen, wensen, wilt u een cursus volgen: mail naar sdj@emday.nl en ik zet het door naar de betreffende docent, die contact met u zal opnemen. U kunt dan rechtstreeks ‘zaken doen’ met elkaar. Dank voor uw vertrouwen en prettige aanwezigheid. Het ga u goed..! Hartelijke groet, Saskia de Jong en Miriam van der Have. (juni 2018)