Cursusniveaus

Cursusniveaus

Saskia de Jong

Te veel informatie? Bel mij! Ik kan een advies op maat geven zonder dat u eerst onze methodes hoeft door te lezen. Saskia de Jong: 024-3220000.

Werkwijze en aantal deelnemers

Behalve een aantal verschillende cursusniveaus, hanteren we ook verschillende werkwijzen. Afhankelijk van het onderwerp en het cursusmateriaal wordt er onderscheid gemaakt tussen

  • groepsgewijs, individueel begeleid
  • klassikaal, praktisch
  • klassikaal, theoretisch

Groepsgewijs, individueel begeleid

Aantal deelnemers: vier tot negen
Dit is de werkwijze die bij de meeste basisplus-cursussen wordt gevolgd. U werkt op eigen niveau en in eigen tempo, waarbij u intensief begeleid wordt door een ervaren en deskundige docent.

Dankzij de kleine groepen is er veel individuele aandacht en hebt u ruim de gelegenheid om problemen uit uw eigen praktijk aan de orde te stellen. De gestructureerde vorm van de cursus zorgt ervoor dat u precies leert wat nodig is, niet meer en niet minder. Bovendien kan zo worden gegarandeerd dat als een collega na drie maanden dezelfde cursus gaat volgen, hij of zij precies hetzelfde leert.

Omdat u zelf door het cursusmateriaal bent gegaan, kent u er precies de weg in en vormt het een uitstekend naslagwerk. Bewezen is dat deze werkwijze, waarbij de cursist zelfstandig de oefeningen maakt en problemen oplost, voor de basisplus-cursussen de meest leerzame lesmethode is.

Klassikaal, praktisch

Aantal deelnemers: vier tot negen
De meeste clinics worden klassikaal gegeven. Bij deze cursus speelt, naast de docent, de interactie binnen de groep een belangrijke rol. Wanneer u het prettig vindt om samen met collega’s of vakgenoten verder op een onderwerp in te gaan, is dit een zeer geschikte werkwijze.

De kennis, die u en uw medecursisten op levendige wijze door middel van presentaties en demonstraties door de docent wordt aangereikt, is sterk praktijkgericht. U past de kennis direct toe door zelf met opdrachten aan het werk te gaan. Bij deze cursusvorm verdiept u ook uw kennis door ervaringen uit te wisselen met de andere cursisten.

Klassikaal, theoretisch

Aantal deelnemers: vier tot tien
De masterclasses zijn de enige cursussen die klassikaal-theoretisch worden verzorgd. Hierbij speelt, naast de docent, de interactie binnen de groep een belangrijke rol. Wanneer u het prettig vindt om samen met collega’s of vakgenoten kennis op te doen, is dit een heel goede werkwijze.

De kennis, die op levendige wijze door middel van presentaties door de docent wordt aangereikt, geeft enorm veel achtergrondinformatie. Van veel zaken weet u al best het nodige af, maar nu wordt alles eens goed op een rij gezet en wordt uw kennis verdiept. Het is interessant van uw medecursisten te horen welke problemen zij tegenkomen, en wat de oplossingen zijn.

Zoals het hoort bij een masterclass krijgt u pittige theorie aangeboden. ‘Vermoeiend, maar zeer verhelderend’, horen wij van de cursisten, die de opgedane kennis meestal direct in hun workflow kunnen doorvoeren.

Voorjaarsaanbieding!

Bij de cursus Adobe InDesign Druk & Print, Adobe InDesign Digitaal Publiceren, Adobe Illustrator of CorelDraw, Adobe Photoshop Prepress of Adobe Photoshop Web in maart geldt een voorjaarskorting van 100 euro excl. btw! Of ontvang een prachtig tekentablet cadeau: een Wacom Intuos Pro Pen & Touch Tablet S (onder voorbehoud beschikbaarheid apparatuur, aanbiedingen worden niet gecombineerd).