Video Basiscursus

[Onderstaande content wordt uitgeserveerd via een andere website.]

Video Basiscursus

Doelgroep

De Video Basiscursus is bedoeld voor mensen die door de opkomst van betaalbare (semi-)professionele videocamera’s en spiegelreflexcamera’s met filmmogelijkheid in hun werk te maken krijgen met het maken of beoordelen van videobeelden, maar die zelf geen opleiding op dit gebied hebben gevolgd: journalisten, (web)redacteuren, communicatiemedewerkers, makelaars, verkopers, managers, vormgevers en wetenschappers.

Samen

Video is een onderwerp dat je heel goed samen met een collega kunt oppakken. Daarom krijgt uw collega 40 procent korting als hij of zij deze cursus tegelijk met u volgt.

Cursusdoel

Na het volgen van de Video Basiscursus zult u meer inzicht hebben in de mogelijkheden en de beperkingen van uw eigen apparatuur. Doordat ook de theoretische achtergronden van video aan de orde komen, leert u de camera-instellingen optimaal te gebruiken, hetgeen de opnamekwaliteit ten goede zal komen.

Vereiste voorkennis

Om aan de cursus deel te nemen is geen voorkennis van video vereist, hoewel enige ervaring met uw eigen videocamera is aan te bevelen.

Vereiste apparatuur

Tijdens de Video Basiscursus werkt u met uw eigen videocamera. Het bezit van een camera is dan ook noodzakelijk. Voor het bespreken van de opnames is het handig als beschikt over een kabeltje waarmee u de camera aan een televisie/monitor kunt koppelen. Zo’n kabel is echter niet per se nodig. Als u nog niet over een (semi-)professionele videocamera beschikt, kunt u in overleg en tegen meerprijs gebruik maken van de bij Emday beschikbare camera’s. Als u de beschikking hebt over een statief en eventueel een lichtset, kunt u deze meenemen, maar u kunt ook gebruikmaken van de aanwezige apparatuur.

Cursusmateriaal

Bij deze cursus wordt veel in de praktijk gewerkt. De theorie wordt uitgelegd via korte presentaties. U ontvangt een goed boek over video dat u na de cursus als naslagwerk kunt gebruiken.

Maatwerk

Ook 1-op-1 cursus behoort tot de mogelijkheden, zodat u precies leert wat u wenst in de tijd die u tot uw beschikking heeft. Bel met Saskia de Jong van Emday voor overleg.

Locatie

De Video Basiscursus wordt verzorgd in de studio van Emday in Nijmegen.

Docenten

De cursus wordt gegeven door communicatieve en ervaren vakdocenten die naast het verzorgen van opleidingen ook in de praktijk professioneel met video werkzaam zijn.

Deze cursus is inclusief...

...cursusmaterialen en, indien van toepassing, een USB-stick voor de opslag van de oefenbestanden, gebruik van een computer met sofware voor Mac OS X of Windows, een prima lunch, koffie, thee en frisdranken. Bij iedere cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

Cursustijden

Alle cursussen beginnen om 10.00 uur en duren tot 17.00 uur.

Ook interessant...

Als u interesse hebt in de cursus Video Basiscursus, kunnen onderstaande cursusgroepen misschien ook interessant zijn voor u:


Wat anderen zeggen...

De cursus Premiere is mijn vijfde cursus bij Emday, en wederom super geslaagd. Persoonlijke aandacht en diverse kleine momenten (denk aan het koekje van Saskia) maken deze cursus zeer geslaagd. Je bent ook snel bekend met je voornaam. Vier dagen vond ik iets te weinig, maak er vijf van!

— Will, ontwikkelaar rijvaardigheidsopleidingen bij het Ministerie van Defensie, over de cursus Adobe Premiere Pro


Cursusagenda

Deze agenda toont alleen de data voor de cursus Video Basiscursus. Klik hier voor de gehele agenda.

Kijk op emday.nl/cursussen/basiscursus-video/ voor actuele cursusdata.

  Cursus Data dagen prijs   informatie inschrijven Opmerkingen
  Cursusinformatie wordt geladen...              

Voorjaarsaanbieding!

Bij de cursus Adobe InDesign Druk & Print, Adobe InDesign Digitaal Publiceren, Adobe Illustrator of CorelDraw, Adobe Photoshop Prepress of Adobe Photoshop Web in maart geldt een voorjaarskorting van 100 euro excl. btw! Of ontvang een prachtig tekentablet cadeau: een Wacom Intuos Pro Pen & Touch Tablet S (onder voorbehoud beschikbaarheid apparatuur, aanbiedingen worden niet gecombineerd).