Flitsen op locatie Strobistfotografie

Flitsen op locatie Strobistfotografie

Digitale fotocamera

Doelgroep

Fotografen die zonder studioflitsers toch fraai uitgelichte portretopnames willen maken. De cursus richt zich primair op het gebruik van kleine flitsers. De cursus is bovendien zeer geschikt voor schrijvende journalisten en communicatiemedewerkers die ook een portret bij de tekst moeten aanleveren.

Cursusdoel

U leert hoe bij portretfotografie op locatie een of meer kleine flitsers kunnen worden gebruikt voor een nagenoeg complete controle over de lichtomstandigheden.

Cursusmateriaal

Bij deze cursus wordt veel in de praktijk gewerkt. De theorie wordt uitgelegd via korte presentaties. U ontvangt  het door Mich Buschman geschreven Handboek Strobistfotografie dat u na de cursus als naslagwerk kunt gebruiken.

Vereiste voorkennis

Een fotografische vakopleiding is niet vereist, maar wel wordt verwacht dat u de algemene fotografische techniek voldoende beheerst. Dat betekent dat u uw toestel goed kunt bedienen en dat begrippen als diafragma, sluitertijd, iso-waarde en dergelijke al bekend zijn. Deze kennis kan worden verkregen via de cursus Digitale Fotografie. Daarnaast wordt ervan uitgegaan dat de deelnemers ervaring hebben met portretfotografie op het niveau van de cursus Portretfotografie.

Vereiste apparatuur

Tijdens de cursus werkt u met uw eigen digitale camera. Het bezit van een camera en een opsteekflitser is dan ook noodzakelijk. Tijdens de cursus zijn een zogenaamde strobos-set en diverse kleine flitsers beschikbaar. De camera moet uitgerust zijn met een standaard flitsaansluiting. Voor camera’s van Sony/Minolta moet u zelf zorgen voor de ongeveer 15 euro kostende adapter voor uw flitsaansluiting. Als u nog niet over een geschikte camera beschikt, kunt u in overleg en tegen meerprijs gebruik maken van de bij Emday beschikbare camera’s.

Locatie

De cursus Flitsen op locatie wordt verzorgd in de fotostudio van Emday in Nijmegen. Als u zelf over een geschikte ruimte beschikt  kan de cursus ook als fotoworkshop op locatie worden verzorgd. De tijden zijn van 10 tot 17 uur.

Deze cursus is inclusief...

...cursusmaterialen en, indien van toepassing, een USB-stick voor de opslag van de oefenbestanden, gebruik van een computer met sofware voor Mac OS X of Windows, een prima lunch, koffie, thee en frisdranken. Bij iedere cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

Cursustijden

Alle cursussen beginnen om 10.00 uur en duren tot 17.00 uur.

Ook interessant...

Als u interesse hebt in de cursus Flitsen op locatie Strobistfotografie, kunnen onderstaande cursusgroepen misschien ook interessant zijn voor u:

Wat anderen zeggen...

Heb genoten om les te krijgen van een groot fotograaf. Mich was geweldig en inspirerend. Voor herhaling vatbaar. Zeer leerzaam.

— Francis, manager bij Sodexo Altys, over de cursus Productfotografie.

Cursusagenda

Deze agenda toont alleen de data voor de cursus Flitsen op locatie Strobistfotografie. Klik hier voor de gehele agenda.

Kijk op emday.nl/cursussen/flitsen-op-locatie/ voor actuele cursusdata.

  Cursus Data dagen prijs   informatie inschrijven Opmerkingen
  Cursusinformatie wordt geladen...              

Zomeraanbieding

Voor de cursus Adobe After Effects op 27, 28 juni en 4, 5 juli geldt voor de tweede deelnemer een korting van 30%!