360 graden-panoramafotografie

360 graden-panoramafotografie

 

Digitale fotocamera

Cursusdoel

Na het volgen van de cursus Panoramafotografie bent u in staat zelfstandig panoramafoto’s te maken die geschikt zijn voor gebruik op een website of in drukwerk.

Doelgroep

De cursus Panoramafotografie is bedoeld voor fotografen die nog geen of onvoldoende ervaring hebben met panoramafotografie.

Voorkennis

Een fotografische vakopleiding is niet vereist, maar wel wordt verwacht dat u de algemene fotografische techniek voldoende beheerst. Dat betekent dat u hun toestel goed kunt bedienen en dat termen als diafragma, sluitertijd, iso-waarde en dergelijke al bekend zijn.  Tijdens de cursus wordt gewerkt met PTGui en Pano2VR onder Windows of Mac OS X. Enige ervaring met Windows of Mac OS X is daarom vereist.

Apparatuur

Voor deze cursus kunt u het beste uw eigen camera en, zo mogelijk, fish eye-objectief  meenemen. Als u nog niet over een geschikte camera beschikt, kunt u in overleg en tegen meerprijs gebruik maken van de bij Emday beschikbare camera’s. Voor de cursus panoramafotografie zijn in de studio twee panorama-statiefkoppen en een Nikkor fish eye-objectief beschikbaar.
Elders op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over de apparatuur en software die bij de cursus Panoramafotografie gebruikt wordt.

Docenten

De cursus wordt gegeven door ervaren vakdocenten die naast het verzorgen van opleidingen ook als gediplomeerd vakfotograaf in de praktijk werkzaam zijn.

Locatie

De cursus Panoramafotografie wordt gegeven in en om de nieuwe ruime studio van Emday in Nijmegen.

Gratis ondersteuning

Tot twee maanden na de cursus kunt u zonder kosten de docenten van Emday vragen stellen over de lesstof. Ook na die tijd, of voor andere onderwerpen, biedt Emday ruime mogelijkheden om eventuele problemen op te lossen.

Deze cursus is inclusief...

...cursusmaterialen en, indien van toepassing, een USB-stick voor de opslag van de oefenbestanden, gebruik van een computer met sofware voor Mac OS X of Windows, een prima lunch, koffie, thee en frisdranken. Bij iedere cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

Cursustijden

Alle cursussen beginnen om 10.00 uur en duren tot 17.00 uur.

Ook interessant...

Als u interesse hebt in de cursus 360 graden-panoramafotografie, kunnen onderstaande cursusgroepen misschien ook interessant zijn voor u:


Wat anderen zeggen...

Ditmaal de cursus Tablet Publishing met InDesign gevolgd. Een erg interessante en leuke cursus!

— Eric, grafisch vormgever bij MSD Intervet International, over de cursus Tablet Publishing met InDesign


Cursusagenda

Deze agenda toont alleen de data voor de cursus 360 graden-panoramafotografie. Klik hier voor de gehele agenda.

Kijk op emday.nl/cursussen/panoramafotografie/ voor actuele cursusdata.

  Cursus Data dagen prijs   informatie inschrijven Opmerkingen
  Cursusinformatie wordt geladen...              

Wij slaan een andere weg in..!

Beste cursisten, sinds 1986 hebben wij cursussen voor jullie mogen verzorgen. Van MS DOS tot ePubs 🙂 Dat deden wij met bijzonder veel plezier en inzet. Inmiddels zijn wij ook actief geworden met een stichting op het gebied van mensenrechten en dat heeft zo’n grote vlucht genomen, dat wij voor nu stoppen met het verzorgen van cursussen. Met pijn in het hart, maar met overtuiging. Heeft u nog vragen, wensen, wilt u een cursus volgen: mail naar sdj@emday.nl en ik zet het door naar de betreffende docent, die contact met u zal opnemen. U kunt dan rechtstreeks ‘zaken doen’ met elkaar. Dank voor uw vertrouwen en prettige aanwezigheid. Het ga u goed..! Hartelijke groet, Saskia de Jong en Miriam van der Have. (juni 2018)