Portretfotografie

Portretfotografie

Digitale fotocamera

Doelgroep

De cursus Portretfotografie is bedoeld voor iedereen die in zijn of haar dagelijkse werkzaamheden portretten bij interviews, producten, besprekingen, enzovoorts wil maken. De cursus is zeer geschikt voor schrijvende journalisten en communicatiemedewerkers die ook een portret bij de tekst moeten aanleveren.

Cursusdoel

Na het volgen van de cursus Portretfotografie bent u in staat zelfstandig portretten te maken die geschikt zijn voor gebruik in drukwerk of op een website.

Voorkennis

Een fotografische vakopleiding is niet vereist, maar wel wordt verwacht dat u de algemene fotografische techniek voldoende beheerst. Dat betekent dat u uw toestel goed kunt bedienen en dat begrippen als diafragma, sluitertijd, iso-waarde en dergelijke al bekend zijn. Hoewel tijdens de cursus een gekalibreerde monitor en een grootformaat-printer ter beschikking staan, wordt niet inhoudelijk ingegaan op het gebruik van software voor beeldbewerking. Daarvoor wordt verwezen naar de overige cursussen van Emday.

Apparatuur

Bij deze cursus neemt u uw eigen camera mee. Het maken van de portretten staat centraal. Dat gaat het beste met een spiegelreflexcamera, waarop een standaardzoom zit (18-50 of 28-105 mm zoom, en dergelijke). Een bij de camera horende reportageflitser met zwenkbare kop is zeer aan te bevelen voor de betere locatieportretten. Hierover en over de studio-inrichting wordt u tijdens deze cursus geadviseerd als u die apparatuur nog niet bezit. Als u nog niet over een geschikte camera beschikt, kunt u in overleg en tegen meerprijs gebruik maken van de bij Emday beschikbare camera’s.

Omdat gebruik wordt gemaakt van een studioflitser, is een camera met een aansluiting voor een externe flitser vereist om deze cursus te kunnen volgen. Voor camera’s van Sony/Minolta moet u zelf zorgen voor de ongeveer 15 euro kostende adapter voor uw flitsaansluiting. Andere apparatuur heeft u voor deze cursus niet nodig; u kunt gebruik maken van de bij Emday aanwezige statieven, studioflitsers en achtergrondmaterialen.

Docenten

De cursus wordt gegeven door ervaren vakdocenten die naast het verzorgen van opleidingen ook als gediplomeerd vakfotograaf in de praktijk werkzaam zijn.

Locatie

De cursus Portretfotografie wordt gegeven in de studio van Emday in Nijmegen. De tijden zijn van 10 tot 17 uur. Als u zelf over een geschikte studio beschikt -inclusief de benodigde apparatuur- kan de cursus als fotoworkshop ook op locatie worden verzorgd.

Gratis ondersteuning

Tot twee maanden na de cursus kunt u zonder kosten de docenten van Emday vragen stellen over de lesstof. Ook na die tijd, of voor andere onderwerpen, biedt Emday ruime mogelijkheden om eventuele problemen op te lossen.

Deze cursus is inclusief...

...cursusmaterialen en, indien van toepassing, een USB-stick voor de opslag van de oefenbestanden, gebruik van een computer met sofware voor Mac OS X of Windows, een prima lunch, koffie, thee en frisdranken. Bij iedere cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

Cursustijden

Alle cursussen beginnen om 10.00 uur en duren tot 17.00 uur.

Ook interessant...

Als u interesse hebt in de cursus Portretfotografie, kunnen onderstaande cursusgroepen misschien ook interessant zijn voor u:

Wat anderen zeggen...

Goede cursus die voor mij als grafisch ontwerper veel toegevoegde waarde heeft. De docente luistert, en gaat goed in op vragen. Veel informatie gekregen!

— Lennaert, grafisch ontwerper bij maan.nl, bij de clinic Photoshop: foto’s en scans perfect bewerken

Cursusagenda

Deze agenda toont alleen de data voor de cursus Portretfotografie. Klik hier voor de gehele agenda.

Kijk op emday.nl/cursussen/portretfotografie/ voor actuele cursusdata.

  Cursus Data dagen prijs   informatie inschrijven Opmerkingen
  Cursusinformatie wordt geladen...              

Wij slaan een andere weg in..!

Beste cursisten, sinds 1986 hebben wij cursussen voor jullie mogen verzorgen. Van MS DOS tot ePubs 🙂 Dat deden wij met bijzonder veel plezier en inzet. Inmiddels zijn wij ook actief geworden met een stichting op het gebied van mensenrechten en dat heeft zo’n grote vlucht genomen, dat wij voor nu stoppen met het verzorgen van cursussen. Met pijn in het hart, maar met overtuiging. Heeft u nog vragen, wensen, wilt u een cursus volgen: mail naar sdj@emday.nl en ik zet het door naar de betreffende docent, die contact met u zal opnemen. U kunt dan rechtstreeks ‘zaken doen’ met elkaar. Dank voor uw vertrouwen en prettige aanwezigheid. Het ga u goed..! Hartelijke groet, Saskia de Jong en Miriam van der Have. (juni 2018)