Flitsaansluiting

Bij de fotografiecursussen werkt u in principe met uw eigen camera. Bij de cursussen die zich op professionele fotografie richten, wordt ervan uitgegaan dat u minimaal werkt met een digitale spiegelreflexcamera die uitgerust is met een externe flitsaansluiting.

Tijdens een aantal cursussen wordt gebruik gemaakt van externe flitsers. De afstandsbediening van deze flitsers worden via de ISO-flitsschoen (linksboven) aangesloten op uw camera. Sommige camera’s, bijvoorbeeld de spiegelreflexcamera’s van Sony/Minolta, hebben een afwijkende flitsschoen. Voor deze camera’s dient u zelf voor een verloopkoppeling (rechtsboven) te zorgen. Deze zijn op eBay of in een goed gesorteerde fotowinkel te koop voor een bedrag van 10 tot 20 euro.

Het is ook mogelijk de studioflitsers aan te sturen met een standaard flitskabel (linksonder). Uw camera moet dan beschikken over een standaard flitsaansluiting (rechtsonder).

Tenzij bij de cursusbeschrijving anders staat aangegeven, hebt u geen verdere apparatuur nodig om de cursus te volgen; u kunt gebruikmaken van de bij Emday aanwezige materialen.

Voorjaarsaanbieding!

Bij de cursus Adobe InDesign Druk & Print, Adobe InDesign Digitaal Publiceren, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop Prepress of CorelDraw in mei geldt een voorjaarskorting van 100 euro excl. btw! Of ontvang een prachtig tekentablet cadeau: een Wacom Intuos Art Black Pen & Touch Tablet M (onder voorbehoud beschikbaarheid apparatuur, aanbiedingen worden niet gecombineerd).