Flitsaansluiting

Bij de fotografiecursussen werkt u in principe met uw eigen camera. Bij de cursussen die zich op professionele fotografie richten, wordt ervan uitgegaan dat u minimaal werkt met een digitale spiegelreflexcamera die uitgerust is met een externe flitsaansluiting.

Tijdens een aantal cursussen wordt gebruik gemaakt van externe flitsers. De afstandsbediening van deze flitsers worden via de ISO-flitsschoen (linksboven) aangesloten op uw camera. Sommige camera’s, bijvoorbeeld de spiegelreflexcamera’s van Sony/Minolta, hebben een afwijkende flitsschoen. Voor deze camera’s dient u zelf voor een verloopkoppeling (rechtsboven) te zorgen. Deze zijn op eBay of in een goed gesorteerde fotowinkel te koop voor een bedrag van 10 tot 20 euro.

Het is ook mogelijk de studioflitsers aan te sturen met een standaard flitskabel (linksonder). Uw camera moet dan beschikken over een standaard flitsaansluiting (rechtsonder).

Tenzij bij de cursusbeschrijving anders staat aangegeven, hebt u geen verdere apparatuur nodig om de cursus te volgen; u kunt gebruikmaken van de bij Emday aanwezige materialen.

Wij slaan een andere weg in..!

Beste cursisten, sinds 1986 hebben wij cursussen voor jullie mogen verzorgen. Van MS DOS tot ePubs 🙂 Dat deden wij met bijzonder veel plezier en inzet. Inmiddels zijn wij ook actief geworden met een stichting op het gebied van mensenrechten en dat heeft zo’n grote vlucht genomen, dat wij voor nu stoppen met het verzorgen van cursussen. Met pijn in het hart, maar met overtuiging. Heeft u nog vragen, wensen, wilt u een cursus volgen: mail naar sdj@emday.nl en ik zet het door naar de betreffende docent, die contact met u zal opnemen. U kunt dan rechtstreeks ‘zaken doen’ met elkaar. Dank voor uw vertrouwen en prettige aanwezigheid. Het ga u goed..! Hartelijke groet, Saskia de Jong en Miriam van der Have. (juni 2018)