Nieuw!

Lees hier welke cursussen recent aan het programma zijn toegevoegd: Fotografie, Video, Communicatie, PDF & Workflow en Clinics.

Onderstaande cursussen zijn in november 2011 toegevoegd aan het cursusprogramma.

  • Adobe In Design | EPUBS Maken
  • HTML5 & CSS3
  • E-mailnieuwsbrieven
  • LinkedIn Professional

Adobe InDesign | EPUBS Maken – In deze clinic leert u hoe vanuit een gestructureerd InDesign-document een ebook in EPUB-formaat wordt gemaakt. Na de cursus bent u in staat zelfstandig nieuwe en bestaande publicaties als EPUB-ebook te publiceren.

HTML5 & CSS3 – HTML5 en CSS3 zijn nog in ontwikkeling. Met andere woorden, deze cursus gaat over technologie die nog geen officiële standaard is. Toch wordt er al volop mee gewerkt. Bijvoorbeeld op deze website. Ook voor tablet-publishing zijn HTML5 en CSS3 al niet meer weg te denken.

E-mailnieuwsbrieven – In twee dagen leert u hoe u e-mailcampagnes opzet, van het idee tot en met het meten van de respons. U leert hoe u voor e-mail geoptimaliseerde teksten schrijft, hoe u die tekst vormgeeft en hoe u duizenden e-mails tegelijk verzendt. En uiteraard krijgt u te horen wat wettelijk wel en niet mag.

LinkedIn Professional – LinkedIn is met wereldwijd meer dan 142 miljoen gebruikers de grootste professionele netwerksite. Nederland telt ruim 3 miljoen gebruikers. Dat betekent dat binnenkort de helft van de beroepsbevolking een LinkedIn-account heeft. Daarmee is LinkedIn een perfect middel voor het vinden van werknemers, maar ook voor het vinden van een andere baan. In deze cursus leert u hoe werkgevers en werknemers elkaar vinden met LinkedIn en hoe u daar optimaal van profiteert.

 

Toegevoegd in mei 2011

Onderstaande cursussen zijn in mei 2011 toegevoegd aan het cursusprogramma.

Publishing

Tablet Publishing Masterclass – Dit is het moment om te beginnen met tablet-publishing. Maar waar moet u beginnen? Zet u in op ePub, pdf of de gespecialiseerde software van bijvoorbeeld Adobe, WoodWing of Quark? In deze masterclass krijgt u een overzicht van alle technieken en leert u welke valkuilen u beslist moet ontwijken.

Adobe Digital Publising Suite – Met de Adobe Digital Publishing Suite is het publiceren van magazines op tablets zoals de Apple iPad een stuk eenvoudiger geworden. In deze cursus leert u in twee dagen hoe u met Adobe DPS van een magazine een app maakt. De cursus is ook geschikt voor wie wil weten of het Adobe DPS geschikt is voor de eigen organisatie.

Webdesign

Zoekmachine Optimalisatie – Uw website scoort inmiddels redelijk in de zoekmachines en u bent toe aan de volgende stap? In de cursus zoekmachine optimalisatie (of Search Engine Optimization – SEO) leert u hoe uw website beter scoort in de natuurlijke zoekresultaten van bijvoorbeeld Google.

Digitale fotocamera

Fotografie

Flitsen op Locatie – Portretfotografie vindt voor ongeveer 80% plaats op locatie en zonder zware studioflitsers. Met kleine flitsers en strobosfotografie krijgt u toch nagenoeg volledige controle over de lichtomstandigheden.

Video

Basiscursus Video – Deze cursus is bedoeld voor wie binnen een organisatie met (semi-)professionele camera’s gaat werken, maar geen film- of videoachtergrond heeft. In twee dagen leert u meer uit uw camera (en uit uzelf) te halen. Maar u leert ook hoe u beter omgaat met geluid en licht en welke accessoires onmisbaar zijn voor de videograaf.

Bedrijfsvideo – U leert hoe u zelfstandig een korte bedrijfsvideo kunt samenstellen, vanaf het eerste idee voor een script tot en met het publiceren op het internet. Deze cursus is ook geschikt voor schrijvende journalisten die videoreportages willen gaan maken.

Cameravoering – De cursus Cameravoering gaat helemaal over de vraag hoe u beeldtaal actief kunt toepassen. Aan de hand van televisie- en filmfragmenten leert u de voor video relevante beeldtaaltechniek herkennen en vervolgens brengt u de theorie in praktijk.

Apple Final Cut Pro – Final Cut Pro is het videobewerkingsprogramma van Apple. In deze driedaagse cursus leert u de complete workflow voor het monteren van video, van planning tot ruwe montage en van fijn snijden tot archivering.

Adobe After Effects – After Effects is het meestgebruikte programma voor het produceren van indrukwekkende motion graphics, visuele effecten en compositing. Wat u met After Effects maakt zal zelden een eindproduct zijn, maar de resultaten zijn dagelijks te zien in televisiereclames en als special effects bij video- en filmproducties. In deze driedaagse cursus leert u hoe u After Effects kunt inzetten voor uw eigen flitsende leaders en prachtige titels.

Communicatie

Effectief Presenteren – De cursus Effectief Presenteren gaat vooral over ‘de goede voorbereiding’ en de valkuilen die je desondanks nog kunt tegenkomen. Kortom, geen cursus Powerpoint, Prezi of Keynote, maar een cursus Effectief Presenteren.

Social Media Zakelijk – Herkent u dit beeld: u hebt bij Twitter, Facebook, Hyves en LinkedIn accounts aangemaakt, u hebt uw eerste tweets op het internet gezet en nu vraagt u zich af wat er allemaal gaat gebeuren. Tenzij u Justin Bieber bent, zal het antwoord op die vraag kortweg ‘niets’ zijn. Als u zojuist uzelf hebt herkend, is deze cursus geknipt voor u. In twee dagen leert u hoe u social media kunt inzetten om uw goede naam op het internet te bewaken.

Social Media? Social Marketing! – U leert in deze tweedaagse cursus hoe u de fans van uw product, dienst of idee kunt inzetten als ambassadeurs die graag reclame voor u willen maken en zo tegen relatief geringe kosten een krachtig communicatie-instrument vormen.

Succesvol adverteren op Internet – Het doel van de cursus Succesvol Adverteren op Internet is door de juiste platformkeuze met advertenties zoveel mogelijk kwalitatief hoogwaardige bezoekers te trekken tegen een zo gunstig mogelijk bedrag. Daarnaast leert u in de cursus Succesvol Adverteren op Internet hoe u het resultaat van uw campagne kunt monitoren.

Adobe Acrobat Logo

PDF & Workflow

Adobe Acrobat & Enfocus Pitstop – Enfocus Pitstop wordt op twee manieren gebruikt: voor het wijzigen van de inhoud van PDF-bestanden en voor het controleren ervan. Dat laatste wordt ook wel ‘preflight’ genoemd en wordt vooral toegepast in de grafische industrie om te controleren of het PDF-bestand ‘drukklaar’ is. In deze cursus leert u veel over het maken, wijzigen en controleren van PDF-bestanden.

Clinic Logo

Clinics

Emday Clinics zijn korte, praktijkgerichte cursussen waarbij u samen met de docent een specifiek probleem aanpakt.

Adobe Acrobat | PDF als Communicatiemiddel – Een clinic over het opzetten van een eenvoudig systeem voor het annoteren en reviseren van Word-documenten. Koppel feedback op PDF-bestanden aan MS-Office: bespaar tijd, werk effectiever, weet wat ieders inbreng is en deel de opmerkingen van anderen met ‘meelezers’. Inclusief een heldere uiteenzetting over het efficiënt gebruiken van PDF-portfolio’s.

Adobe InDesign | Lange Documenten – Tekstverwerkers zijn niet geschikt voor zeer grote bestanden, bijvoorbeeld een compleet boek. Met InDesign kunt u documenten maken van vele honderden of zelfs duizenden pagina’s zonder dat het u slapeloze nachten oplevert. In deze clinic leert u hoe u te werk moet gaan.

Adobe InDesign | Interactieve Documenten – Adobe InDesign is uitermate geschikt voor het maken van Rich Interactive Documents. In een dag leert u hoe een nieuwe of bestaande (voor papier bedoelde) publicatie kan worden verrijkt met knoppen, links, fotopresentaties, video en animaties. Het eindresultaat is een interactief PDF-bestand of een, al dan niet met Adobe Flash Professional bewerkbaar, Flash-bestand.

Adobe Photoshop | Foto’s en Scans Perfect Bewerken – Heb je nog een lithograaf nodig voor perfect gedrukte digitale foto’s en scans? Nee, maar je moet wel over de juiste kennis beschikken. In deze clinic wordt behandeld hoe met Adobe Photoshop foto’s perfect geschikt worden gemaakt voor reproductie.

Wij slaan een andere weg in..!

Beste cursisten, sinds 1986 hebben wij cursussen voor jullie mogen verzorgen. Van MS DOS tot ePubs 🙂 Dat deden wij met bijzonder veel plezier en inzet. Inmiddels zijn wij ook actief geworden met een stichting op het gebied van mensenrechten en dat heeft zo’n grote vlucht genomen, dat wij voor nu stoppen met het verzorgen van cursussen. Met pijn in het hart, maar met overtuiging. Heeft u nog vragen, wensen, wilt u een cursus volgen: mail naar sdj@emday.nl en ik zet het door naar de betreffende docent, die contact met u zal opnemen. U kunt dan rechtstreeks ‘zaken doen’ met elkaar. Dank voor uw vertrouwen en prettige aanwezigheid. Het ga u goed..! Hartelijke groet, Saskia de Jong en Miriam van der Have. (juni 2018)