Routebeschrijving

Emday is uitstekend bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer.

Als u een routesysteem gebruikt, loopt u grote kans dat het programma (nog) niet weet dat de Staddijk in twee stukken is geknipt. Emday ligt aan de Staddijk Noord. Als u toch aan de verkeerde kant van de ‘knip’ terecht komt, hoeft u niet per se om te rijden want vanaf de afsluiting is het nog ongeveer 100 meter lopen. U kunt hier uw auto gerust een dag neerzetten. Maar het aantal parkeerplaatsen aan die kant is beperkt, terwijl naast Emday een gratis parkeerplaats ligt met ruimte voor bijna 200 auto’s.

Vanaf de A12 (Amsterdam/Utrecht en Zwolle)

U rijdt op de A12 richting Arnhem. Bij het knooppunt Grijsoord volgt u de afslag Nijmegen / Den Bosch A50. Na de brug over de Waal bij Ewijk volgt u de afslag Nijmegen – Venlo A73.  Daarna volgt u de richting A73 Nijmegen – Dukenburg / Venlo. Op de A73 neemt u de afslag N326/A326 Nijmegen / Wijchen (knooppunt Lindenholt). Bij de stoplichten aan het eind van de afslag slaat u linksaf richting Nijmegen. Bij  het Takenhofplein (herkenbaar aan de fontein ) neemt u de eerste afslag (Van Schuylenburgweg/N324)  . Lees verder bij Na het Takenhofplein.

Vanaf de A50 (Eindhoven / Den Bosch)

Na Ravenstein volgt u bij het knooppunt Bankhoef de afslag A326 Nijmegen / Wijchen richting Nijmegen Centrum. Op de eerste rotonde, herkenbaar aan de grote blokken, gaat u rechtdoor richting Nijmegen. Bij  de tweede rotonde, het Takenhofplein (op mooie dagen herkenbaar aan de fontein), neemt u de eerste afslag, richting Grave (Van Schuylenburgweg/N324) . Lees verder bij Na het Takenhofplein.

Vanaf de A15 (Rotterdam / Tiel)

U rijdt richting A15 Gorinchem / Tiel / Nijmegen. Bij knooppunt Valburg volgt u de richting Köln – Venlo – Nijmegen (A50) . Na de brug over de Waal bij Ewijk volgt u de afslag Druten / Nijmegen / Venlo / Köln (A73) . Daarna volgt u de richting Nijmegen – Dukenburg / Venlo / Köln (A73) . Op de A73 neemt u de afrit 1a Wijchen / Grave / ‘s-Hertogenbosch (N326/A326) . Bij de stoplichten aan het eind van de afrit  slaat u linksaf richting Nijmegen. Bij  het Takenhofplein (op mooie dagen herkenbaar aan de fontein) neemt u de eerste afslag, richting Grave (Van Schuylenburgweg/N324) . Lees verder bij Na het Takenhofplein.

Vanaf de A325 (Arnhem/Apeldoorn)

Volg vanaf de A325 de richting Nijmegen Centrum. Op het Keizer Karelplein volgt u de richting N326 Grave – Venlo – ‘s-Hertogenbosch (dit is de vierde afslag) . Na de brug over het Maas-Waal Kanaal komt u op het Takenhofplein (op mooie dagen herkenbaar aan de fontein). Deze rotonde driekwart rond rijden, afslag richting Grave (Van Schuylenburgweg/N324) . Lees verder bij Na het Takenhofplein.

Vanaf de A73 (Venlo/Duitsland)

Let op: Een routesysteem zal u vanuit deze richting vrijwel zeker de afslag Nijmegen-Dukenburg willen laten gebruiken, maar dan komt u terecht op de Staddijk Zuid, aan de verkeerde kant van de afsluiting.

U rijdt richting Rotterdam / Nijmegen A73. Bij het knooppunt Lindenholt volgt u de afslag Nijmegen / Wijchen / ‘s-Hertogenbosch N326 (afrit 1a)  en houdt vervolgens richting Nijmegen aan. Bij de stoplichten slaat u rechtsaf richting Nijmegen. Bij  het Takenhofplein (op mooie dagen herkenbaar aan de fontein ) neemt u de eerste afslag, richting Grave (Van Schuylenburgweg/N324) .  Lees verder bij Na het Takenhofplein.

Na het Takenhofplein

Na het Takenhofplein gaat u onder de spoorbrug door en gelijk  rechtsaf richting Grave – Wijchen over de Van Rosenburgweg. Na 650 meter bij verkeerslichten linksaf de Streekweg op. Doorrijden tot aan de T-splitsing en daar linksaf. Na 100 meter rechtsaf de Staddijk Noord op, en ongeveer 600 meter verderop ligt Emday aan uw rechterhand. U kunt gratis parkeren op het ruime parkeerterrein dat ongeveer 100 meter eerder, naast ons pand, aan dezelfde kant van de weg ligt. Loop na het parkeren terug naar de weg en loop rechtsaf. Na 100 meter loopt u rechtsaf het pad op, langs het woonhuis naar ons pand.

Klik op de kaart voor een grotere weergave op maps.google.com

Om te noteren…

Adres: Emday, Staddijk 91, 6537 TW Nijmegen.

Contactpersoon: Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met Saskia de Jong: 024-3220000.

Schapen langs de A73
Schapen langs de A73 bij de afslag Wijchen / Nijmegen / ‘s-Hertogenbosch.
In de zomer lopen in het aangrenzende Stadspark Staddijk schapen om het gras kort te houden. Na uw lunch kunt u hier een wandelingetje maken en misschien wel een praatje maken met de herder.

Wij slaan een andere weg in..!

Beste cursisten, sinds 1986 hebben wij cursussen voor jullie mogen verzorgen. Van MS DOS tot ePubs 🙂 Dat deden wij met bijzonder veel plezier en inzet. Inmiddels zijn wij ook actief geworden met een stichting op het gebied van mensenrechten en dat heeft zo’n grote vlucht genomen, dat wij voor nu stoppen met het verzorgen van cursussen. Met pijn in het hart, maar met overtuiging. Heeft u nog vragen, wensen, wilt u een cursus volgen: mail naar sdj@emday.nl en ik zet het door naar de betreffende docent, die contact met u zal opnemen. U kunt dan rechtstreeks ‘zaken doen’ met elkaar. Dank voor uw vertrouwen en prettige aanwezigheid. Het ga u goed..! Hartelijke groet, Saskia de Jong en Miriam van der Have. (juni 2018)